Za remont pruge Vrbnica-Bar 10 miliona eura kredita

Bez autora
Sep 23 2012

Evropska Banka za obnovu i razvoj odobrila je deset miliona eura kredita za glavni remont i opravku pruge Vrbnica-Bar. Ugovor o kreditu biće potpisan početkom oktobra ove godine, a glavni radovi planirani su u toku 2013. i 2014. Deset miliona eura kredita za koji je Vlada Crne Gore odobrila garanciju Željezničkoj Infrastrukturi biće iskorišćen za radove na glavnom remontu i opravci pruge Vrbnica-Bar. Kredit će biti iskorišten za glavnu opravku-rehabilitaciju gornjeg stroja pruge na dionicama od Kolašina do Kosa i sporednih staničnih kolosijeka u ukrsnici Kos. Procjenjena vrijednost radova je 5 miliona eura. Od tog novca biće sanirano i pet tunela (187, 190, 193, 205 i 206) na dijelu pruge Kos-Trebješica-Lutovo. Procijenjena vrijednost radova je 4 miliona eura. Hidrotehnički radovi na propustima i mostovima obuhvataju sanaciju konstrukcije tri propusta i regulisanje vodotoka kod četri mosta. Procijenjena vrijednost radova je 500.00 eura.

Za remont pruge Vrbnica-Bar 10 miliona eura kreditaEvropska Banka za obnovu i razvoj odobrila je deset miliona eura kredita za glavni remont i opravku pruge Vrbnica-Bar – saopšteno je iz Željezničke infrastrukture.

Ugovor o kreditu biće potpisan početkom oktobra ove godine, a glavni radovi planirani su u toku 2013. i 2014.

- Deset miliona eura kredita za koji je Vlada Crne Gore odobrila garanciju Željezničkoj Infrastrukturi biće iskorišćen za radove na glavnom remontu i opravci pruge Vrbnica-Bar. Kredit će biti iskorišten za glavnu opravku-rehabilitaciju gornjeg stroja pruge na dionicama od Kolašina do Kosa i sporednih staničnih kolosijeka u ukrsnici Kos. Procjenjena vrijednost radova je 5 miliona eura. Od tog novca biće sanirano i pet tunela (187, 190, 193, 205 i 206) na dijelu pruge Kos-Trebješica-Lutovo.

Procijenjena vrijednost radova je 4 miliona eura. Hidrotehnički radovi na propustima i mostovima obuhvataju sanaciju konstrukcije tri propusta i regulisanje vodotoka kod četri mosta. Procijenjena vrijednost radova je 500.00 eura. Izrada projektne dokumentacije, sanacije 18 tunela na pruzi Vrbnica-Bar. Procijenjena vrijednost projekta je 450.000 eura. Revizija odnosno tehnička kontrola izgrađene projektne dokumentacije 18 tunela na pruzi Vrbnica-Bar je vrijednosti oko 50.000 eura – saopšteno je juče iz Željezničke infrastrukture.

Iz ove kompanije su saopštili da će kredit biti realizovan od 2012. do 2016. godine.

- Za rekonstrukciju pruge Vrbnica-Bar i remont i elektrifikaciju pruge Nikšić-Podgorica, u proteklih par godina uloženo je 174, 5 miliona eura – iz Budžeta i kredita Evropske investicione banke, Evropske banke za obnovu i razvoj i Češke eksportne banke kao i više programa predpristupne pomoći IPA – navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik